Facebook

COM TANCAR UN COMPTE DE FACEBOOK?

Imagen 1

Per eliminar un compte de Facebook d’una persona difunta s’han de seguir els passos seguents:

1. Acudir a aquest enllaç:  http://www.facebook. com/help/contact.php?show_form=deceased

2. Omplir el formulari i remetre-ho a la propia pàgina web de Facebook.

3. Informació necessària:

* Correu electrònic que possiblement es va fer servir per crear el compte.

* Certificat de defunció.

* Partida de naixement del difunt.

* Poder notarial.

 

MEMORIALS A FACEBOOK

La xarxa social Facebook és la major pàgina d’Internet d’interacció social del món. És per això que vol donar solució a la problemàtica al voltant de la mort dels seus usuaris.

Una de les opcions que proposa aquesta xarxa social és la de convertir la pàgina de Facebook de la persona difunta en una “compta in memoriam”, on es permet als familiars i amics que escriguin els seus records en el mur de la persona.  De fet actualment existeixen empreses com My Webwill o Legacy Locker que plantegen com volem que ens recordin els altres a través de la nostra vida a la xarxa. Cal destacar, que Facebook ha va anunciar fa un temps que morir no és sempre sinònim de  desaparèixer i que ells no podien garantitzar el dret a l’oblit per complet. El servei que ofereix Facebook s’anomena memorializing i consisteix en eliminar tota la informació del perfil (estat, actualitzacions i tots els contactes) deixant només el mur pels missatges.

Aquí posem un exemple de la sol·licitud per a convertir una pàgina de Facebook en memorial:

Imagen 5

Imagen 6

 

DEIXAR RASTRE A FACEBOOK DESPRÉS DE MORIR

Actualitzar el mur del Facebook per última vegada, després de morir, ja és possible. I tot, gràcies a una nova aplicació que ha llançat l’empresa Willook anomenada ‘If I Die’. Aquesta nova opció permet dissenyar i escriure diversos posts que es publicaran post-mortem i que es poden programar, sortosament, amb molta antelació.

Imagen 4

L’usuari, encara en vida, ha de descarregar-se i instal·lar-se l’aplicació ‘If I Die’. A continuació, ha d’escollir tres amics de Facebook que exerciran com a administradors i que seran els encarregats de confirmar la mort de l’usuari en qüestió. La verificació de la defunció permetrà que els missatges i vídeos es publiquin després de la seva mort, ja sigui de forma progressiva, o tots de cop.

L’aplicació és un producte de Willook, una empresa israeliana, els creadors de la qual suggereixen que se’n faci ús “per dir l’últim adéu, revelar un secret o simplement deixar un missatge als vius”. Així mateix, l’empresa ha afirmat que ningú pot consultar o visualitzar els missatges fins que no es verifica la mort de l’usuari.

De totes maneres, la política de privacitat de Facebook també permet als familiars reclamar el tancament del perfil del difunt, així com crear-ne un de nou ‘In Memoriam’. L’usuari que declari la mort d’un familiar haurà d’acreditar la seva defunció mitjançant la documentació pertinent i haurà de demostrar la seva unió familiar per tal de tancar el compte. En canvi, en cas que es vulgui mantenir el perfil actiu, però en una versió de memòria, Facebook imposarà certes restriccions. La informació referent a aquests aspectes es pot consultar a través de la icona d’ajuda de Facebook.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: